Antieke apothekers weegschaal

Antieke apothekers weegschaal

€ 395,-

Wat een prachtstuk! Deze antieke apothekersweegschaal uit omstreeks 1900. De zwarte staander met gouden lijnen en de messing balansbalk hebben beide prachtige jugendstil vormen. Deze weegschaal is gemaakt door Jäckel & Schwuchow in Leipzig. Op de laatste foto is een tekening te zien van deze weegschaal uit de catalogus van 1908. De weegschaal staat op een eiken ladekastje met daarin een setje gewichten. De twee koperen schalen zijn beide voorzien van de originele zwarte schaaltjes. Op de messing balans balk zijn een aantal eik stempels te zien. Later zijn deze met een sticker op de gietijzeren voet geplakt. Hier is ook te zien dat deze weegschaal als laatste in 1991 gekeurd is. Het gaat hier om een uitzonderlijk zeldzaam stuk in topstaat.

H70 / B66 / D31

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.