beukenhouten Sedus atelierstoel

beukenhouten Sedus atelierstoel

€ 255,-Gereserveerd

Prachtige atelierstoel van het Duitse merk Sedus uit de jaren 50 a 60. Deze beukenhouten stoel is ontworpen door Christof Stoll in de jaren 50. Het mechaniek waarmee de stoel in hoogte verstelbaar is werd in de jaren 20 bedacht door Albert Stoll, de vader van Christof.
Christof Stoll introduceert in 1953 de deling van de medewerkers in het bedrijfsresultaat en richt het meubelmerk Sedus op.
Christof en Martin Stoll splitsen in 1958 het familiebedrijf Albert Stoll OHG op in twee ondernemingen. Ze zetten het bedrijf voort in de vorm van twee nieuwe firma's: Christof Stoll KG in Waldshut en Martin Stoll, Federdreh-Stuhlfabrik in Tiengen.
Deze stoel is schoongemaakt en voorzien van een laagje boenwas. De rugleuning van deze stoel is in hoogte verstelbaar en van voor naar achter door middel van twee knoppen aan de onderkant.
Hierdoor kun je een perfecte zithouding instellen.
De zitting van deze bureaustoel is in hoogte verstelbaar van minimaal 43 cm tot maximaal 56 cm.

H 84 / B 42 / D 46

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.