Donkergroene Mek Elek vloerlamp

Donkergroene Mek Elek vloerlamp

€ 495,-

Super gave donkergroene Engelse Mek Elek machinelamp uit eind jaren 30. Mek Elek engineering werd in 1931 opgericht door H. C. Cooper. Ze produceerde uitzonderlijke industriële verlichting voor in fabrieken, werkplaatsen en de lucht- en ruimtevaartindustrie. Dit model is een van de latere modellen van Mek Elek met het fantastische 'tanden' scharnierpunten. Hierdoor zijn de scharnieren zeer stevig en soepel.

De lamp is gemonteerd op een zware metalen voet, waardoor deze super stabiel is en goed gebruikt kan worden als vloerlamp. Deze Mek Elek is volledig uit elkaar geweest, schoongemaakt, gelakt met een laagje blanke lak en voorzien van nieuw gedraaid zwart stoffen snoer, fitting en stekker. De fitting is een donkere messing B22 fitting met schakelaar. De emaille kap heeft wat lichte beschadigingen zoals te zien op de foto's. Een ontzettend functionele industriële design klassieker!

Deze lamp heeft een minimale hoogte van 57 cm en een maximale hoogte van 146 cm.

H110 / B56 / D21

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.