Faux bamboo commode met marmeren blad

Faux bamboo commode met marmeren blad

€ 895,-

Schitterend faux bamboo wasmeubelmet marmeren blad en spiegel uit Frankrijk, begin 1900. De naam zegt het al, faux bamboe oftewel nep bamboe. Rond 1900 was deze manier van meubels en producten maken ontzettend populair. Bamboe was in die tijd natuurlijk een onbekend product wat niet voorkwam in Europa. Vandaar dat meubelmakers het na maakten.

Vroeger gebruikte men deze kast als wasmeubel, vandaar ook het marmeren blad. Hierop stond een waskom met kan. Later is dit meubel waarschijnlijk voornamelijk gebruikt als commode.
Het marmeren blad is nog helemaal heel en heeft her en der wat gebruikelijke gebruikerssporen.
De kast is heeft die grote brede laden die af te sluiten zijn met dezelfde sleutel. Daarboven zitten twee kleinere laden. In de rechter la slaat nog een stempel van het meubelbedrijf is Den Bosch die deze kast hebben geleverd.

De kast is schoongemaakt, gerestaureerd waar nodig en voorzien van een laagje boenwas.
Op de laatste foto is een reparatie te zien van een van de staanders.
De hoogte van het marmeren blad is 76,5 cm.

H 175 / B 131 / D 51

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.