Franse kersenhouten boeren keukentafel

Franse kersenhouten boeren keukentafel

€ 875,-

Franse kersenhouten boeren keukentafel uit omstreeks eind 1800. Waarschijnlijk is dit een voorbereidingstafel geweest in een grote keuken. Onder het blad zitten twee grote brood schuiven waar het brood achter werd bewaard. In het midden zit een kleinere lade.
We denken dat deze tafel niet als eettafel is gebruikt aangezien de beenruimte vanaf de grond tot onderkant tafel maar 53 cm is en dus te laag om met je benen onder te zitten. In het verleden is deze tafel al eens gerestaureerd en is er een plank in het blad vervangen door een lichter stuk kersenhout.
We hebben het blad geschuurd, op sommige plekken gevuld en voorzien van een laagje boenwas.
Her en der zijn wat oude houtworm sporen te zien. Deze zijn uiteraard behandeld.
De tafel zal prima gebruikt kunnen worden in een winkel als presentatie tafel of als extra werktafel in een keuken. Je kunt er wel zijwaarts aan zitten met bijvoorbeeld een kruk.

H 77 / B 200 / D 81

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.