Gietijzeren Cannon strongbox uit Engeland

Gietijzeren Cannon strongbox uit Engeland

€ 725,- SOLD

Schitterende strongbox kluis afkomstig uit Engeland, 19e eeuw. Deze strongbox is gemaakt van gietijzer en aan iedere zijde rijkelijk versierd met goudkleurige kransen en rozetten. Op de deksel zit een grote messing knop, door deze te draaien ontgrendel je de deur/deksel. Op het midden van de deksel zit een messing schild met schuif met daaronder het sleutelgat. Het schild en de deksel zijn beide gemerkt met het merk Cannon. Op de deksel en aan de voorzijde van deze strongbox zit ook nog een gietijzeren zegel zoals te zien op de foto's.
We hebben deze strongbox gerestaureerd waar nodig, schoongemaakt en voorzien van een laagje boenwas. Het slot in de deksel werkt perfect. Deze zware kluis weegt ongeveer 70 a 80 kg.
Het is een bijzonder en zeldzaam item in deze uitvoering. Een perfect item voor een verzamelaar of liefhebber.

H 37,5 / B 68 / D 43

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.