Grote antieke Hollandse armstoel

Grote antieke Hollandse armstoel

€ 245,-

Antieke Hollande boeren armstoel uit de 18e eeuw. Primitief gemaakt met prachtige details. Zie de sleetse en eindeloos gebruikte armleggers met gekerfde krullen aan de uiteinden.
Deze stoel is in het verleden meerdere malen gerestaureerd en delen zijn vervangen.
De verbindingen zijn allemaal met houten penverbindingen en de zitting is vastgemaakt met smeedijzeren nagels. Over de hele stoel zijn wel oude houtworm gaatjes en sporen te zien, wat ook logisch is na zoveel jaren. De stoel is hier uiteraard voor behandeld en vervolgens schoongemaakt en voorzien van een laagje boenwas.
Een prachtig authentiek stuk waar zeker geen tweede van bestaat! Deze zal niet misstaan in een grote ruimte, in een zithoek of bij een openhaard. De zithoogte van deze stoel is 41 cm.

H 110 / B 58 / D 70

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.