Grote art deco cafe kast uit België

Grote art deco cafe kast uit België

€ 1550,-

Bijzonder mooie art deco cafe kast afkomstig uit België omstreeks 1920. Deze kast stond achter een bar met daarin al het glaswerk en dergelijken. De kast is beschilderd met een bruine houtnerf structuur, wat veel werd toegepast is die tijd. De deuren zijn voorzien van gematteerd wit glas en met oud fijn figuurglas. De deuren zijn prachtig vormgegeven met daartussen nog een versierde nis. Het onderste deel is voorzien van vier deuren met daarachter grote schappen en bovenin een kleine ondiepe schap. Destijds is de kast gemaakt van verschillende houtsoorten van wat met voor handen had zoals fruithout, grenenhout en eikenhout. De kast is schoongemaakt, gerestaureerd waar nodig en voorzien van een laagje boenwas. In het glas van de middelste deur van de bovenkast zit een kleine barst zoals te zien op een van de foto's. Een buitengewoon mooi exemplaar die prachtig zal staan in een oud cafe, in een grote keuken of in een ruime woonkamer.

De onderkast heeft een hoogte van 98 cm en de bovenkast heeft een hoogte van 141 cm

H 239,5 / B 206 / D 50

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.