Grote Hollandse voorraadkast

Grote Hollandse voorraadkast

€ 750,- SOLD

Schitterende grote Hollandse voorraadkast uit 1921. Deze kast is afkomstig uit een herenhuis in Nijmegen en deze werd gebruikt als voorraadkast. De kast is gemaakt van grenenhout en beschilderd met een houtnerf structuur. Bij iedere deur zijn er twee planken op een andere manier beschilderd met een eikenhout structuur. De linker deur is voorzien van twee grote schuiven om hem te sluiten. Aan de bovenzijde van de linker deur aan de binnenkant is er met potlood een naam en tekst geschreven met de datering, September 1921. De rechter deur is voorzien van een groot degelijk slot die je met twee slagen goed op slot kunt draaien.

De rechterzijde van de kast is voorzien van hetzelfde schilderwerk als de voorkant van de kast. De linkerzijde is wat donkerder geschilderd, dit omdat deze kant van de kast niet in het zicht stond. De hoek was beschadigd en deze is herstelt.

Een bijzondere kast door zijn eenvoud en formaat!

H 225 / B 157 / D 49

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.