Hollandse eikenhouten archiefkist

Hollandse eikenhouten archiefkist

€ 115,-

Hollandse eikenhouten archiefkist afkomstig uit het begin van de 19e eeuw. Deze kist heeft jarenlang in een pastorie in Groningen gestaan. Toen wij de kist kochten zat hij op slot. We kregen de sloten helaas niet open met verschillende sleutels, dus hebben we de sloten onklaar gemaakt.
Er bleek een brief uit 1871 in te zitten van een betaling voor het onderhoud van het torenuurwerk van een kerk. We hebben deze brief teruggegeven aan de familie. De sloten werken dus niet meer maar zitten er nog wel in. We hebben deze kist schoongemaakt en voorzien van een laagje boenwas. Goed te gebruiken als dekenkist aan een voeteneind of als side table.

H 75 / B 95 / D 54

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.