Industriële Rowac - Bemefa werkplaats stoel

Industriële Rowac - Bemefa werkplaats stoel

€ 375,-

Prachtige industriële atelierstoel/bureaustoel van Robert Wagner uit eind jaren 40. Deze stoel heeft Robert Wagner voor de oorlog ontworpen en in productie gehad onder het merk Rowac.

"ROWAC", in 1888 opgericht door Robert Wagner als ijzerfabriek, de naam is ontstaan uit de eerste letters van de eerste en tweede naam van de oprichter, samen met de eerste letter van de stad, Chemnitz in Saksen. Hoewel Rowac een breed scala aan industriële meubels produceerde, waaronder stoelen, tafels, gereedschapskisten en kasten, stond het bedrijf vooral bekend om hun industriële krukken, die vintage klassiekers zijn geworden.

Na de Tweede Wereldoorlog met de opkomst van het Oostblok, werd de Rowac fabriek en zijn ontwerpen vervangen door het staatsbedrijf Veb Benfema. De rugleuning kan in alle richtingen worden verplaatst, zowel voorwaarts als achterwaarts, en op en neer. Iedereen die de stoel gebruikt, kan zijn meest comfortabele zitpositie vinden. Deze architecturale stoelen zijn draaibaar, verend en in hoogte verstelbaar.

Op de houten rugleuning is een oude reparatie te zien. Deze stoel verkeerd verder in zeer goede staat.

De hoogte van de zitting is verstelbaar van minimaal 48 cm tot maximaal 60 cm.

H86 / B38 / D50

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.