Industria Rotterdam klemlamp van messing en koper

Industria Rotterdam klemlamp van messing en koper

€ 495,-

Zeldzame industriële klemlamp van het Nederlandse merk Industria Rotterdam uit de jaren 30. Deze lamp is gemaakt van messing en rood koper met een zwarte tafelklem van gietijzer.
Dit model heeft erg veel weg van de bekende Kandem werkplaats lampen uit die tijd. Deze messing lampen werden voornamelijk gebruikt op schepen omdat deze niet roesten en enkel alleen oxideren.

Industria Rotterdam was één van de grootste fabrikanten in Nederland van scheepsverlichting, explosievrije verlichting, straatverlichting en technische verlichting en het mooie van dit merk is dat ze niet een bedrijf waren met een focus op massaproductie, maar dat het draaide om maatwerk. Hierdoor zijn er ontzettend veel bijzondere modellen van Industria Rotterdam te vinden waarbij niet altijd te zeggen is hoe en waar het gebruikt werd.

Deze prachtige lamp is schoongemaakt, voorzichtig gepoetst en voorzien van nieuw geaard stoffen snoer en stekker. We hebben het messing en koper zo min mogelijk gepoetst zodat deze lamp zijn prachtige patina blijft houden. Ook de originele draaischakelaar op de kap werkt perfect!
De lamp is verstelbaal van minimaal 58 cm tot maximaal 87 cm.

Een prachtige zeldzame tafellamp met een verhaal.

H 70 / B 50 / D 14,5

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.