Messing met koper Royal Navy bureaulamp

Messing met koper Royal Navy bureaulamp

€ 350,-

Zeldzame messing met koper Royal Navy bureaulamp op marmeren voet uit de jaren 20.
Deze is gemaakt van massief messing en werd voornamelijk gebruikt door officieren op schepen en dergelijke. Scheepsverlichting werd in het verleden veelal gemaakt van messing en koper omdat dit niet kan roestenen enkel oxideert.
Deze bankierslamp is op de messing schakelkast gemarkeerd met de makersnaam Gabriel & Co Ltd, een messinggieterij opgericht in 1884 in Birmingham. Het draagt ​​het Royal Navy Admiralty Pattern onderdeelnummer AP 17010. Gabriels specialiseerde zich in de productie van fittingen voor schepen, trams, bussen en spoorwegen en evenals exporteerden ze hun producten naar Afrika, Azië en Zuid-Amerika.
Origineel had deze lamp een bakelieten kap, deze is waarschijnlijk in een ver verleden gesneuveld omdat bakeliet vrij breekbaar is en later vervangen door deze rood koperen kap. Wat een prachtige match is! De messing arm van de lamp is verstelbaar door middel van een kogelgewricht.
Uiteraard is deze lamp schoongemaakt, volledig gerestaureerd waar nodig en voorzien van nieuw zwart geaard stoffen snoer en geaarde stekker.
Een zeer bijzondere bureaulamp waar je niet snel een tweede van zult vinden!

H 40 / B 28 / D 25

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.