Grote oude pitch pine kloostertafel

Grote oude pitch pine kloostertafel

€ 900,-

Een prachtige grenen pitch pine kloostertafel uit omstreeks de jaren 40. Deze tafel heeft eerst tig jaren dienst gedaan in een klooster ergens hier in Nederland. Later is deze in een timmermanswerkplaats terecht gekomen en intensief gebruikt als werktafel/werkbank. De tafel is door de jaren heen meerdere malen gerestaureerd. En nu voorlopig voor de laatste keer. Na alle vettigheid en troep van het blad te verwijderen kwam de prachtige pitch pine houtstructuur tevoorschijn. Een hoek was zeer slecht gerestaureerd, deze is vervangen door een goed passend stuk pitch pine. Het blad is in de timmermanswerkplaats meerdere malen vastgezet met oude messing schroeven. De tafel is voorzien van een fris laagje boenwas en is weer helemaal klaar voor een nieuw leven. Aan de kopse kant van de tafel zit een lange lade van 84 cm lang.

De hoogte tussen de vloer en de rand van de tafel is 63 cm.

H77 / B250 / D79

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.