Prachtige bureaulamp van zink en messing

Prachtige bureaulamp van zink en messing

€ 195,-

Schitterende Hollandse bureaulamp van zink en messing uit de jaren 30.
De kap en voet zijn beide gemaakt van zink wat vrij ongewoon is voor bureaulampen als deze. Meestal werden deze voornamelijk gemaakt van volledig messing of koper net als de staander en bol op de zinken kap.
Toen deze lamp bij ons binnenkwam moest er veel aan gebeuren en was hij helemaal geel van de nicotine. Ik dacht in eerst instantie ook dat de lamp volledig van messing was. Na alles uit elkaar gehaald te hebben en een flinke poetsbeurt kwam deze parel er onder vandaan.
We hebben de lamp dus volledig gerestaureerd en voorzien van nieuwe bedrading, schakelaar, stekker en zwart gedraaid stoffen snoer.
Boven op de kap bij de messing bol is te zien dat deze een aantal haarscheurtjes heeft.
Een prachtig, uniek exemplaar voor op uw bureau, in uw slaapkamer of woonkamer.

H 38 / B 30 / D 30

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.