Rustieke Franse boerentafel gemaakt van iepen en eikenhout

Rustieke Franse boerentafel gemaakt van iepen en eikenhout

€ 1575,-Gereserveerd

Schitterende rustieke boeren eettafel afkomstig uit zuid Frankrijk, omstreeks 1900.
Deze tafel is gemaakt van iepen en eikenhout en is voorzien van twee grote laden aan de kopse kanten en een kleine lange lade in het midden van een zijde van de tafel. In het verleden is deze tafel al eens gerestaureerd en zijn er wat belangrijke delen vervangen. Ook is de tafel opgehoogd bij de poten. We hebben het prachtige iepenhouten tafelblad opnieuw geschuurd, gevuld en gepolijst. Om de tafel zo rustiek en naturel mogelijk te houden hebben we het hout niet behandeld met boenwas. Zodat de kleur van het hout zo natuurlijk mogelijk blijft en niet verkleurd. Het tafelblad is dus ook onbehandeld. Her en der zitten wat oude houtworm sporen wat uiteraard onvermijdelijk is bij een oude tafel als deze. We hebben deze sporen voor de zekerheid nog eens behandeld. De beenruimte tussen de grond en de onderste rand van de tafel heeft een hoogte van 58 a 59 cm. Een bijzonder mooi exemplaar die niet zal misstaan in een grote keuken, woonkeuken, woonkamer of cafe/restaurant.

H 79 / B 184 / D 80

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.