Sleets antiek tafeltje uit Zweden

Sleets antiek tafeltje uit Zweden

€ 245,-

Antiek sleets tafeltje met lade afkomstig uit Zweden, begin 1800. Deze tafel was in het verleden waarschijnlijk een keukentafel. Door de jaren heen zijn de poten steeds korter geworden en afgesleten. Ook waren de mensen in die tijd natuurlijk een stuk kleiner.

Het tafeltje is gemaakt van grenen en eikenhout. De eikenhouten poten zijn prachtig versierd met drie puntjes en lijnen van boven naar onder. Het grenen twee planks blad is mooi sleets met originele verfresten. Het tafeltjes zit helemaal in elkaar het houten pennen en verbindingen. Dat was destijds zeer gebruikelijk omdat ijzeren nagels duur waren. De hoeken van het blad zijn in het verleden al eens gerestaureerd geweest zoals te zien op de foto's.

Kortom, een prachtig zeldzaam stukje Zweeds antiek met een schitterende uitstraling. Nu prima te gebruiken als side table of als speeltafel voor uw kinderen.

H 67 / B 114,5 / D 57

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.