Zeldzame Emda Emdator Tandartskast

Zeldzame Emda Emdator Tandartskast

€ 1500,- SOLD

Uitzonderlijk zeldzame Tandartskast van het Duitse merk Emda type Emdator patent uit 1934. Het bedrijf " EMDA- fabriek voor elektromedische en tandheelkundige apparatuur werd opgericht door de Georgische ondernemer Georg Hartmann (1870-1954) in 1919 als een aanvullend productiebedrijf aan hem Font-foundry opgericht. In 1934 ontwierp hij dit model en gaf hij de bijnaam "stille assistent" door het pedaal gestuurde hefmechanisme van de emulator tandartskast.

Deze kast werd in de tandartspraktijk vrij in de ruimte geplaatst. De kast is namelijk van beide kanten te bedienen door middel van een voetpedaal. Hiermee kun je aan beide kanten een raam laten zakken om zo bij de schappen te komen. Het betreft een ontzettend uitgebreid item met talloze schitterende details. Het is bijzonder dat door de jaren heen er nog zoveel heel is gebleven van de kast. De ronde melkglazen schap met kartelrand kun je heen en weer draaien en hier lagen de tandartsinstrumenten op. Ook zit er nog wat originele documentatie bij de kast zoals op de foto's te zien.

Op de laatste foto's is te zien dat de middelstel melkglazen glasplaat die in het midden van de kast zit beschadigd is. Ook is er bij een aantal grepen de lak wat beschadigd, ook dit is op de laatste foto's te zien.

H129 / B136 / D68

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.