Zeldzame Kandem tafellamp model 745

Zeldzame Kandem tafellamp model 745

€ 395,- SOLD

Zeldzame zwarte Kandem tafellamp model 745 met schuine emaille lampenkap.
Deze tafellamp is geproduceerd tussen 1930-1939 door Körting & Mathiesen in Leipzig. De Duitse lampenfabrikant Kandem werd in 1889 in Leipzig opgericht.
Dit type tafellamp werd voornamelijk gebruikt in werkplaatsen en fabrieken. En stond meestal gemonteerd op een werkbank of draaibank. Toen deze lamp bij ons binnen kwam was deze aardig gehavend. De sporen hiervan zijn nog een beetje te zien bij de schuine emaille kap. We hebben deze lamp gestript, gemonteerd op een ronde metalen voet en voorzien van een zijdeglans zwarte lak. De lamp is uiteraard opnieuw bedraad met zwart gedraaid stoffen snoer. De bakelieten fitting is origineel met een draaischakelaar in de kap. Achterop de kap zit ook het Kandem logo.
Een schitterende Bauhaus klassieker die je niet vaak ziet. Perfect te gebruiken als bureaulamp, sfeerlamp, tafellamp of nachtlamp!

H 49 / B 45 / D 15

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.