Zeldzame messing Mek Elek machinelamp

Zeldzame messing Mek Elek machinelamp

€ 975,- SOLD

Uiterst zeldzame messing Mek Elek machinelamp uit de jaren 40. Mek Elek engineering werd in 1931 in Douglas Street, Londen opgericht door H C Cooper. Ze produceerden uitzonderlijke industriële verlichting voor gebruik in fabrieken, werkplaatsen en gebruik in de lucht- en ruimtevaart industrie. Deze lamp is volledig gerestaureerd, voorzien van nieuw stoffen snoer, E27 fitting en stekker. Deze messing modellen werden voornamelijk gebruikt op onderzeeërs en schepen. Doordat deze van messing zijn gaan ze niet roesten door het zoute zeewater. Ook kan deze lamp niet zoals de normale Mek Elek lampen naar links en rechts bewegen. Anders zou deze continu alle kanten op zwiepen en beschadigen. Wel kan de kap alle kanten op draaien door middel van een gespannen veer in de nek.

De lamp is minimaal in te klappen tot 30 cm en maximaal uit te trekken tot 110 cm.

H55 / B14 / D80

H55 / B14 / D80

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.