Zwarte Rademacher tafellamp

Zwarte Rademacher tafellamp

€ 295,-

Stoere zwarte Rademacher tafellamp afkomstig uit Duitsland, jaren 30.

Rademacher werd opgericht door Ernst Rademacher in 1914 in Düsseldorf onder de naam Rademacher GmbH. Vanaf 1920 begon het bedrijf met het produceren van werklampen. Deze lampen kenmerken zich door de zeer hoge kwaliteit onderdelen en het gepatenteerde en uiterst inventieve scharniersysteem.

Deze Rademacher lamp heeft hoogstwaarschijnlijk een ruig leven gehad in een fabriek of werkplaats. De emaille kap heeft aardig wat te verduren gehad en de zwarte kleur op het frame is vervaagd. Maar zelfs na het eindeloze gebruik werkt deze lamp nog zoals het hoort!

De lamp is uit elkaar gehaald, schoongemaakt, gelakt met blanke lak en voorzien van nieuwe stoffen snoer en stekker. Op de bakelieten kop zit de originele schakelaar die werk naar behoren.

Een super tof item die niet zal misstaan als bureaulamp, tafellamp of nachtlamp!

De minimale hoogte van deze lamp is 36 cm en de maximale hoogte van deze lamp is 88 cm.

H60 / B46 / D15

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.