Zweedse keukenbank

Zweedse keukenbank


€ 575,- € 525,-

Wat een prachtvondst! Helaas heb ik er zelf geen plekje voor in mijn huis.

Schitterende Zweedse keukenbank uit begin 1800 gemaakt van grenenhout. Mooier gebruikt en verweerd kan bijna niet! Zie op de laatste foto's hoe vaak de bank is aangeraakt waardoor de groeven van het hout zichtbaar zijn geworden. Deze bank werd aan het eind van de dag omgebouwd tot bed, aangezien de gezinnen groot waren en de huizen meestal vrij klein. De keuken vaak de enige verwarmde plek in huis en dus lekker warm om te gaan slapen. De bank kon je ombouwen door middel van de voorkant naar voren te verplaatsen. De grote middenplaat was meestal het tafelblad of iets dergelijks. Nu is de bank vooral goed te gebruiken als klepbank voor in een keuken. Op de zitting zie je nog de brandkringen zitten van de hete pannen die erop hebben gestaan. De bank is uiteraard goed behandeld tegen houtworm en gerestaureerd waar nodig. De hoogte van de zitting is 49 cm.

H93 / B178 / D50

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.