Bijzondere antieke buffetkast uit Oost Duitsland

Bijzondere antieke buffetkast uit Oost Duitsland


€ 775,- € 500,-

Bijzonder mooie Oost Duitse buffetkast uit eind 19e eeuw. Deze keukenkast is gemaakt van grenenhout en de deuren zijn nog voorzien van het originele getrokken glas. Dit model is vrij uitzonderlijk met dit onderstel. Normaalgesproken zit er meestal een gesloten onderkast onder het glazen gedeelte. Bij deze buffetkast is het een soort van side table met uitstaande poten en een sierlijk schap en lade. Aan de buitenzijde van deze kast zijn verschillende soorten schildertechnieken gebruikt om de kast te verfraaien. De binnenzijde van de bovenkast is groen geschilderd met een diepe schap en twee ondiepe schappen. Aan de achterkant zijn de kieren in het verleden afgeplakt met strookjes kranten. En op een plek is er een oude kurk ingestopt om ongedierte tegen te gaan.
Uiteraard is dit meubel volledig behandeld tegen houtworm, gerestaureerd waar nodig en voorzien van een laagje boenwas. Een prachtige bijzondere aanwinst voor uw keuken of woonkamer!

H 206 / B 133 / D 47

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.