Donkergroene Kandem bureaulamp model 1087

Donkergroene Kandem bureaulamp model 1087

€ 295,-

Schitterende donkergroene Kandem bureaulamp model 1087 DRG ontworpen door Marianne Brandt. Deze bureaulamp is geproduceerd tussen 1939-1940 door Körting & Mathiesen in Leipzig.
De Duitse lampenfabrikant Kandem werd in 1889 in Leipzig opgericht. Vanaf de oprichting in 1919 was Kandem altijd nauw verbonden met de Bauhaus-school, die veel van de ontwerpen van de studenten kocht en vervaardigde. Door die verbinding kwamen ze student en ontwerpster Marianne Brandt tegen. Brandt ontwierp veel huishoudelijke artikelen, waaronder wat een moderne klassieker zou worden: de Kandem-bureaulamp.
Deze lamp heeft nog zijn originele donkergroene lak en is voorzien van nieuw geaard stoffen snoer, stekker en schakelaar. Een Bijzonder mooie Bauhaus klassieker die past in ieder interieur!

H 49 / B 32 / D 14

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.