Grote gepolijste Rademacher klemlamp

Grote gepolijste Rademacher klemlamp

€ 495,-

Groot formaat gepolijste Rademacher klemlamp met donkergrijze kap. Deze is afkomstig uit Duitsland, omstreeks 1950. Waarschijnlijk is deze machinelamp eindeloos gebruikt in een werkplaats of fabriek. Zoals te zien op de foto's is dee lamp in het verleden verlengd met een stuk metaal. Daardoor loopt de draad van achter het bakelieten klepje wat hoger de buis in.
Rademacher werd opgericht door Ernst Rademacher in 1914 in Düsseldorf onder de naam Rademacher GmbH. Vanaf 1920 begon het bedrijf met het produceren van werklampen. Deze lampen kenmerken zich door de zeer hoge kwaliteit onderdelen en het gepatenteerde en uiterst inventieve scharniersysteem.
We hebben deze lamp volledig uit elkaar gehaald, schoongemaakt, gepolijst, voorzien van een laagje blanke lak, opnieuw bedraad met zwart gedraaid stoffen snoer en voorzien van een nieuwe schakelaar en stekker.
Op verschillende plekken uiteraard gemarkeerd met de Rademacher ''R''.
Deze lamp is verstelbaar van minimaal 70 cm tot maximaal 125 cm hoog.
Een prachtige industriële design klassieker die past in ieder interieur!

H 95 / B 55 / D 16

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.