Vroeg model Rademacher tafellamp met zeldzame schuine kap

Vroeg model Rademacher tafellamp met zeldzame schuine kap

€ 675,-

Vroeg model Rademacher tafellamp met zeer zeldzame zwart geëmailleerde schuine kap.
Deze lamp is afkomstig uit Duitsland, omstreeks 1930. Waarschijnlijk is deze machinelamp gebruikt in een werkplaats of fabriek.
Rademacher werd opgericht door Ernst Rademacher in 1914 in Düsseldorf onder de naam Rademacher GmbH. Vanaf 1920 begon het bedrijf met het produceren van werklampen. Deze lampen kenmerken zich door de zeer hoge kwaliteit onderdelen en het gepatenteerde en uiterst inventieve scharniersysteem.
We hebben deze lamp volledig uit elkaar gehaald, schoongemaakt, gepolijst, voorzien van een laagje blanke lak en opnieuw bedraad met zwart geaard stoffen snoer en stekker. Vervolgens hebben we deze lamp gemonteerd op een zware metalen voet. De geëmailleerde zwarte schuine kap is uiterst zeldzaam in deze uitvoering en met de witte Rademacher ''R''.
Een prachtige industriële design klassieker die past in ieder interieur!

H 65 / B 40 / D 14

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.