Vroege Rademacher wandlamp met gemerkte emaille kap

Vroege Rademacher wandlamp met gemerkte emaille kap

€ 550,-

Vroeg model Rademacher wandlamp met gemerkte grote zwart geëmailleerde kap.
Deze lamp is afkomstig uit Duitsland, omstreeks 1930.
Waarschijnlijk is deze wandlamp gebruikt in een werkplaats of fabriek.
Rademacher werd opgericht door Ernst Rademacher in 1914 in Düsseldorf onder de naam Rademacher GmbH. Vanaf 1920 begon het bedrijf met het produceren van werklampen. Deze lampen kenmerken zich door de zeer hoge kwaliteit onderdelen en het gepatenteerde en uiterst inventieve scharniersysteem.
We hebben deze lamp volledig uit elkaar gehaald, schoongemaakt, voorzien van een laagje blanke lak en opnieuw bedraad met zwart geaard stoffen snoer, schakelaar en stekker. Bij dit vroege model is bijna elk onderdeel gemerkt met de Rademacher ''R'' net als de geëmailleerde grote zwarte kap met de witte ''R''.
Een prachtige industriële design klassieker die past in ieder interieur!

H 25 / B 19 / D 60

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.