Zwart emaille Schaco hanglamp

Zwart emaille Schaco hanglamp

€ 150,-

Zwart emaille bauhaus hanglamp van het merk Schaco uit de jaren 20. De Duitse lampenfabrikant Schanzenbach & Co uit Frankfurt heeft veel bijzondere Industriële verlichting geproduceerd. Van werkplaats lampen tot hanglampen voor fabrieken. Helaas zijn er in het verleden veel verloren gegaan. Vandaar dat ze tegenwoordig erg zeldzaam zijn. Deze lamp is gemerkt op alle porseleinen onderdelen met het logo. De porseleinen kop met het hanghaakje is kenmerkend voor dit merk. Hier gaan de stroomdraden in en die worden binnenin verbonden met de stroom naar de fitting.
De porseleinen fitting is door een klemmechaniek in hoogte verstelbaar om de grote van de lichtbundel aan te passen. De emaille kap heeft her en der wat lichte beschadigingen in het emaille zoals te zien op de foto's. Deze lamp is schoongemaakt, gerestaureerd waar nodig en voorzien van nieuw gedraaid stoffen snoer.

H 28 / B 35 / D 35

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.