Oude kwik glazen hanglamp met messing armatuur

Oude kwik glazen hanglamp met messing armatuur

€ 135,-

Kwik glazen hanglamp met messing armatuur afkomstig uit de jaren 30. Dit soort lampen werden voornamelijk gebruikt voor het verlichten van etalages door de hoge lichtopbrengst. Het glas is bedekt met een dun laagje kwik en vervolgens grijs kleurig geschilderd. Het kwik zorgt voor een spiegeleffect. Her en der is de lamp aan de buitenkant licht beschadigd en verweerd zoals te zien op de foto's. Hierdoor heeft de binnenkant een prachtige patina in het kwik. De lamp kan worden opgehangen aan het snoer door middel van een messing hangoog met trekontlasting. hiermee is ook de hoogte van de lamp te bepalen. Deze lamp is schoongemaakt en voorzien van nieuw 140 cm lang gedraaid zwart stoffen snoer.

H 25 / B 21 / D 21

Vakkundig gerestaureerd

Alle items van Bert&Co hebben een verhaal. De kunst is om de liefde die de maker er ooit instopte terug te brengen. Dat doen we door zoveel mogelijk originele onderdelen te behouden, maar wel zodanig dat het item weer echt gebruikt kan worden. Benieuwd wat dat inhoudt? Kom eens langs!

Bezorgen of verzenden?

Voor bezorgen in Nederland wordt €0,40ct per kilometer gerekend op basis van een retourrit. Verzenden is natuurlijk ook geen probleem. Lees hier meer informatie.